Dániel blogja

daniel.mentesnasi.hu

A legegyszerűbb “titkos” módszer az influenza elkerülésére

Nagyon sok jó módszert lehet olvasni az interneten, amivel megelőzhetjük vagy ha már megkaptuk hamar kigyógyíthatjuk magunkat az influenza okozta problémákból. A legkülönfélébb immunerősítő készítményektől kezdve, az óránkénti kézmosáson, vagy a napi ötszöri sós vízzel gargalizáláson keresztül, a fekete retekbe vájt lyukba 6 óránként töltött méz újra és újra kiszopogatásáig számos hasznos népi praktikát hívhatunk segítségül ha meg akarjuk kímélni magunkat a napokig tartó magas láztól és azt követő hetekig tartó köhögéstől és orrfújástól.

Ezek mind mind nagyon hasznos tippek és technikák, és bizony jó ha mind ott vannak a tarsolyunkban. Mégis az internetet barangolva egyre csak azon tűnődöm, hogy a legegyszerűbb praktikát, ami egyben a legolcsóbb is, miért nem említi senki?

sick-flu
A cím és a felvezető most biztos úgy hangzik, mintha a legújabb kígyó olajat készülnék éppen rátukmálni az emberekre, amit persze csakis a mi kis üzletünkben lehet, csakis most, véletlenül pont akciós áron, ajándék porszívóval megvásárolni. De aki járt már nálunk, az tudja, hogy nem azért nyitottunk, hogy még több profitot sápoljunk le egy sárga csekkekkel már amúgy is túlsújtott övezetben.

Ha van egy filléres, egyszerű technika egy probléma megoldására, mi nem fogjuk azt titokban tartani. A világ pedig, tapasztalataim szerint olyan, hogy filléres technika mindig és mindenre létezik, legfeljebb néha kicsit kutatni kell utána. Sőt, a technika, amit én ajánlani szeretnék most mindenkinek, például teljesen ingyenes!

Az “egyszerű” persze nem egyenlő azzal, hogy “könnyű”. A nehézség, mint általában ilyenkor az életben, mindig a megvalósításban és a hozzá szükséges akaraterőben leledzik!

De nem is hergelném itt tovább a nagyérdeműt, nem kerülgetem tovább a forró kását, hanem felteszem inkább nyíltan és egyenesen szemtől szembe a nagy kérdést. Ha ezen múlna, hogy leszel-e az idén influenzás, lenne elég akaraterőd, hogy kibírd néhány hétig cukor nélkül?

Meg tudnád átmenetileg tartóztatni magad, ha mást nem legalább az influenza járvány idejére a cukros ételektől?

Amilyen könnyűnek hangzik a kérdés, persze olyan nehéz a megvalósítás. Még ha meg is lenne az akaraterő, a boltokban minden késztermékben ott van valahol bújtatva a cukor, még egy nyomorult savanyú uborka konzervben is! Ha nem hiszed, olvasd egyszer végig az összetevőket.

De miért? “Miért már megint kedvenc mumusotok, a cukor viszi el a balhét?” kérdezitek. “Nem tudnátok egyszer valamilyen másik balekot találni magatoknak?”

Valahogy bármilyen témáról is beszélünk, előbb vagy utóbb mindig a cukor toxikus mivoltára lyukadunk ki.

bacteria-2De akkor hadd mondjam hát el, hogy minden kórokozó, minden baci, minden gomba, és vírus cukorral táplálkozik. Cukor nélkül nem kap enni, és nem tud szaporodni. Egyszerűen éhen hal. Az ellenség legyőzésének leghatásosabb módja pedig a kiéheztetés.

Az emberi sejtek sokkal sokrétűbben tudnak táplálkozni, nekik nem gond ha brokkolit eszel, vagy csukamájolajat. Abból is gyönyörűen kivonják a működésükhöz szükséges energiát. Csak a kórokozó az, aki nem szeret dolgozni, és készen várja a magas energiatartalmú, könnyen felvehető cukros táplálékot.

Nem ismerős a szituáció? Anélkül hogy nagyon elmennék a filozofálgatás irányába, a dolgok nagyban sokszor ugyanúgy működnek mint kicsiben. A társadalomban azokon a területeken, ahol ellenőrizetlenül áramlanak nagy pénzek, hamar megjelennek olyan rosszarcú alakok, akik társadalomellenes, romboló, de profitéhes magatartást tanúsítanak. Amíg a tisztességes ember, kétkezi munkából is meg tud élni, ezek az arcok két napig nem élnének meg egy farmon. Csak úgy tudnak életben maradni, ha mások által kitermelt javakat szintetizált formában (mint pénz) szívhatják magukhoz.bacteria_cartoon1

Szinte ugyanezt látjuk sejtszinten. A szorgos emberi sejt vígan meg tudja termelni magának a fennmaradásához szükséges anyagokat a legkülönfélébb természetes táplálékokból, míg a gonosz bacinak, tiszta, egyszerű cukros táplálék kell. Gyorsan és azonnal.

De tovább megyek, még a ráksejtek is cukorral táplálkoznak!

Történik valami furcsa és egész misztikus,  amikor egy egészséges sejt rákossá alakul át, és ez minden típusú rák esetében igaz. Ebben a pillanatban, amikor a sejt rákossá válik, a sejt elveszíti a normális energiatermelő képességét, és teljesen átvált egy cukrot fermentáló (rohasztó) energia előállítási folyamatra. Egyik pillanatról a másikra teljesen más módon kezdi fenntartani magát.

Mintha a sejt gondolna egyet, és azt mondaná magában. “Nem dolgozom mostantól többet, adjatok nekem inkább sok-sok pénzt (cukrot)! Hadd rohasszam én is a többi rákos sejttel együtt a társadalmat.”

Akkor most összefoglalnám gyorsan.

Bármennyire különös, minden olyan folyamat, ami betegséghez vezet cukor jelenlétében zajlik. Ha nem viszünk cukrot a szervezetbe, minden ilyen folyamat megáll, és adott esetben visszafordul.

A vírusos fertőzések mint az influenza, sem tudnak cukor jelenléte nélkül szaporodni. De még a rák sem tud rendesen terjedni.

A középkori pestisjárvány idején amerre a járvány csak járt, a lakosság kétharmada meghalt, ezt sokan tudják, és a “pestis” szó hallatán ma is kiráz minket a hideg. De arról nem sokan beszélnek, hogy az emberek maradék egyharmada ennek a nagyon halálos kórokozónak az ellenére is életben maradt ezeken a sújtott területeken. De mégis mi döntötte el, hogy ki halt meg a pestisben, és ki maradt életben?

Egyes feljegyzések szerint úgy tűnik, főleg azok maradtak életben, akik egyáltalán nem fogyasztottak cukrot. Amikor erről olvastam, én is azt gondoltam, ez így túl egyszerűnek hangzik. És persze ennyi idő távlatából nehéz mérget venni bármire is, hogy vajon tényleg igaz-e. Bevallom, én sem hiszek el már semmit, amit olvasok, pláne hogy bármit amit olvasok, ha kicsit keresgélek, hamar megtalálom neki valahol a teljes cáfolatát is. A nagy bizonytalanság leküzdésére ezért inkább kifejlesztettem egy hasznos technikát.

Mindent inkább kipróbálok magam. :)

Hát ezt is kipróbáltam. És működik!

Ha teljesen megvonom a cukrot, nem leszek influenzás. Az influenza nem fog rajtam, hiába beteg körülöttem mindenki.

Amint eszek valami cukrosat, elkezdek köhögni. Ha becsúszik egy nagyon cukros dolog, akkor rögtön szopogathatom a lázmérőt egy teljes hétig és mehetek a táppénzre. Nálam ez ilyen egyszerűen működik.

Nem tudok mást tanácsolni, mint hogy egyszer próbáld ki te is. Nem kerül semmibe!

Gondold át, és dönts. Kibírnád-e, hogy néhány hétig nem fogyasztasz cukrot, ha ezzel elkerülhetsz egy másfél hetes lázas ágyban vergődést és utána egy hónapnyi orrfújást?

Az életben a problémákra a megoldások mindig nagyon egyszerűek és elérhetőek. De sajnos az is igaz, hogy mindig valamilyen áldozattal járnak.

15 thoughts on “A legegyszerűbb “titkos” módszer az influenza elkerülésére

  • So, my oldest childhood friend is getting married in February and they’re not having a bridal party, but she just made me unofficial maid of Since the wedding is so close, I don’t know what I could do in the way of throwing showers/bachelorette parties/etc, but I want to do something that would pamper her a bit since being engaged myself I know how stressful all the wedding stuff can Most of her friends are guys and she lives in a different state than I So, what could I do for relatively low budget that would still give her the experience of some fun pre-wedding events? I was thinking of maybe getting her and her FH a couples massage or something? Maybe even finding out who else will be unofficially in the bridal party to organize a spa day possibly cheap on groupon? ? I’ve never been a bridesmaid or anything before, so I’m a little Any help would be greatly appreciated!

  • Good article. I was very interested in the article, it’s quite inspiring I should admit

  • wdkiu says:

    situs poker online mandiri, bni, bri, bca 24 jam

1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>