Dániel blogja

daniel.mentesnasi.hu

Éhező kövérek és jóllakott filigránok

Megjöttek az új paleo péksüteményeink! Én a látványtól nem bírtam magammal, rögtön rájuk kellett vetnem magam. Tudjátok hogy van, nem lehet az új terméket nem letesztelni. ;)

Pillanatokon belül eltűnt bennem egy tökmagos bagett és egy paleo zsemle. De ne ijedjetek meg, egyrészt hagytam azért nektek is :) , és nem kifejezetten nagy méretű tárgyak ezek.
Biztos láttatok már paleo pékárut, látványosan kisebbek, mint mondjuk egy “hagyományos” teszkós vizes zsemle, ha lehet a kettőt egy mondatban említeni. Ránéz az ember, és azt gondolja, ez a pici zsemle 160 forint??? Hát tudjátok majd mikor. Paleózzon, aki megnyerte a lottót!

Az egy dolog, hogy a vizes zsemle 80 százaléka levegőből van, de teljesen átérzem, mert nekem is voltak eddig ilyen gondolataim, és friss paleo pékáru nem lévén a környékünkön nem is nagyon volt lehetőségem kipróbálni, mi kerül ezeken a kis zsemlécskéken ennyibe. De most végre kipróbáltam. Megettem kettőt. Egy tökmagos bagettet és egy kis paleo zsemlét. Fél 5 körül járt.

Most éjfél van. Nem vagyok éhes.
Kimondottan kellemesen telve érzem magam. Mi történt?
Máskor 6-kor vacsorázok és 11-re már rég éhes szoktam lenni.

friss paleo pékáru

Azon kívül hogy elképesztően finomak voltak ezek a kis zsemlék, elmondom mi történt. Tápanyagokhoz jutottam. Igazi élő, tápanyagokban, enzimekben, ásványokban gazdag élelmiszert vittem be a szervezetembe. És a szervezetem jól érzi most magát. Kapott mindent, amire szüksége van. Ezért semmi oka, hogy korgassa a hasamat, hogy “Adjál már még valamit ennem! Meghalok éhen!”Van egy kövér ismerősöm. Ő megeszi a 6-8 teszkós zsemlét. 3 óra múlva megenné az asztallapot is olyan éhes. (Tibi, ha magadra ismersz, nem rád gondoltam. :) )
Mit adott a szervezetének? Üres kalóriákat!
Kellett neki annyi kalória? Nem, nem kellett neki. (Itt most az a három betonfúró munkás olvasóm, aki napi 12 órát dolgozik, és utána este elolvassa szerény blogomat, az ne figyeljen ide. Rájuk hármukra ez a rész nem vonatkozik.)
Ami kellett volna Tibi szervezetének, amiért az éhség bejelzett, azt nem kapta meg, ugyanakkor viszont kapott egy csomó felesleges kalóriát, amit meg nagyon nem kért, és most nem tud hova tenni.

Épít belőle hát hájat, ide, oda, meg ahova fér.
Tibi egy, az éhező kövérek közül.

éhező kövérek

És akkor ott vannak a jóllakott filigránok.
Akik annyit és azt adnak a szervezetüknek, amire annak szüksége van. És ezért az soha nem éhezik.

Biztos hogy ők költenek el többet kajára?

Nem tudom.
Mindenesetre én már eldöntöttem, jóllakott filigrán kívánok lenni!
:)

One thought on “Éhező kövérek és jóllakott filigránok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>